Pagrindinis puslapis Naujienos ir straipsniai

Austrių gaminimo receptai

Austrės yra skanus ir maistingas jūros gėrybių delikatesas, kuriuo galima mėgautis įvairiais būdais. Nesvarbu, ar jums labiau patinka žalios, virtos ar keptos, skanių austrių receptų netrūksta. Šiame straipsnyje išnagrinėsime kai kuriuos geriausius austrių receptus, kurie padės sužavėti jūsų skonio receptorius.

name
Parodytas: 187 k.Perskaitytas: 297 k.

     Austrės Rokfeleris: Šiame klasikiniame recepte yra austrių, keptų su kvapniu špinatų, duonos trupinių, žolelių ir sviesto mišiniu. Patiekalas buvo sukurtas Naujajame Orleane 1800-ųjų pabaigoje ir vis dar yra populiarus pasirinkimas.

Štai austrių Rokfelerio receptas, skirtas keturiems žmonėms:

Ingridientai:

     24 šviežios austrės, susmulkintos
     2 stiklinės špinatų lapų, susmulkintų
     1/2 stiklinės nesūdyto sviesto, suminkštinto
     1/4 puodelio Pernod ar kito anyžių skonio likerio
     1/4 puodelio duonos trupinių
     1/4 puodelio tarkuoto parmezano sūrio
     2 šaukštai kapotų šviežių petražolių
     1 valgomasis šaukštas susmulkinto šviežio peletrūno
     1 valgomasis šaukštas kapotų šviežių česnakų
     2 skiltelės česnako, susmulkintos
     1/4 arbatinio šaukštelio druskos
     1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų

Instrukcijos:

     Įkaitinkite orkaitę iki 230 ° C.

     Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite 1/4 puodelio sviesto. Suberkite susmulkintus špinatus ir virkite, kol suvys, retkarčiais pamaišydami apie 3–5 minutes.

     Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir įpilkite Pernod ar kito anyžių skonio likerio, duonos trupinių, parmezano sūrio, petražolių, peletrūno, laiškinių česnakų, česnako, druskos ir juodųjų pipirų. Maišykite, kad susijungtumėte.

     Susmulkintas austres sudėkite į kepimo indą. Ant kiekvienos austrės uždėkite po šaukštą špinatų mišinio.

     Likusį sviestą supjaustykite mažais gabalėliais ir uždėkite po vieną gabalėlį ant kiekvienos austrės.

     Austres kepkite įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių arba kol sviestas išsilydys ir austrės iškeps.

     Patiekite austres Rockefeller karštas, jei norite, papuoškite citrinos skilteles ir papildomai kapotomis šviežiomis žolelėmis.

Mėgaukitės savo skaniomis austrėmis Rokfeleriu!

     Keptos austrės: traškios ir skanios, keptos austrės yra pietų mėgstamiausios. Šviežias austres tiesiog pamerkite į pagardintų miltų ir kukurūzų miltų mišinį, tada kepkite iki auksinės rudos spalvos. Patiekite su citrinos griežinėliais ir tartaro padažu, kad skaniai pavalgytumėte.

Keptos austrės yra populiarus jūros gėrybių patiekalas, kuris gali būti patiekiamas kaip užkandis ar pagrindinis patiekalas. Čia yra keptų austrių receptas, skirtas keturiems žmonėms:

Ingridientai:

     24 šviežios austrės, susmulkintos
     1 puodelis universalių miltų
     1 arbatinis šaukštelis druskos
     1/2 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
     2 dideli kiaušiniai, sumušti
     2 puodeliai Panko duonos trupinių
     Augalinis aliejus, skirtas kepti

Instrukcijos:

     Nuluptas austres nuplaukite šaltame vandenyje ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.

     Sekliame inde sumaišykite miltus, druską ir juoduosius pipirus.

     Kitame sekliame inde išplakite kiaušinius.

     Panko duonos trupinius sudėkite į trečią negilų indą.

     Įkaitinkite apie 1/2 colio augalinio aliejaus didelėje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies.

     Dirbdami su keliomis austrėmis vienu metu, supilkite austres į miltų mišinį, nukratydami perteklių. Įmerkite juos į išplaktus kiaušinius ir aptepkite Panko duonos trupiniais, lengvai paspausdami, kad trupiniai priliptų.

     Padengtas austres sudėkite į karštą aliejų ir kepkite iki auksinės rudos spalvos ir traškumo, retkarčiais apversdami, apie 2–3 minutes.

     Naudodami kiaurasamtį perkelkite apkeptas austres į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kad nuvarvėtų.

     Pakartokite procesą su likusiomis austrėmis, prireikus į keptuvę įpilkite aliejaus.

     Patiekite keptas austres karštas, papuoštas citrinos griežinėliais ir tartaro padažu arba kokteilių padažu ant šono.

Mėgaukitės traškiomis ir skaniomis keptomis austrėmis!

 

     Austrių troškinys: Šiame sočiame ir kreminiame troškinyje yra šviežių austrių, virtų kvapniame sultinyje su grietinėle, sviestu ir žolelėmis. Tai paprastas, bet elegantiškas patiekalas, puikiai tinkantis vėsiam vakarui.

Austrių troškinys yra kreminė ir maloni sriuba, puikiai tinkanti šaltesniems mėnesiams. Štai austrių troškinio receptas, skirtas keturiems žmonėms:

Ingridientai:

     1 puslitra susmulkintų austrių
     1/4 puodelio nesūdyto sviesto
     1/4 puodelio universalių miltų
     1 litras nenugriebto pieno
     1/4 arbatinio šaukštelio druskos
     1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
     1/4 arbatinio šaukštelio paprikos
     1/4 arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių
     1/4 puodelio riebios grietinėlės
     Austrių krekeriai (neprivaloma)

Instrukcijos:

     Susmulkintas austres nusausinkite ir palikite skystį.

     Ištirpinkite sviestą dideliame puode ant vidutinės ugnies.

     Suberkite miltus ir išmaišykite, kad susimaišytų. Virkite, nuolat maišydami, apie 2 minutes, kad susidarytų roux.

     Lėtai supilkite pieną, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų.

     Įpilkite rezervuoto austrių skysčio, druskos, juodųjų pipirų, paprikos ir džiovintų čiobrelių. Mišinį užvirinkite, retkarčiais pamaišydami.

     Į puodą suberkite nusausintas austres ir virkite 2-3 minutes arba tol, kol austrių kraštai susiries.

     Įmaišykite riebią grietinėlę ir virkite dar minutę ar dvi, retkarčiais pamaišydami.

     Paragaukite ir sureguliuokite prieskonius, prireikus įberkite druskos ir pipirų.

     Supilkite austrių troškinį į dubenėlius ir patiekite karštą, jei norite, papuoškite austrių krekeriais.

Mėgaukitės gardžiu ir šildančiu austrių troškiniu!

     Austrės ant lukšto pusės: Paprastam, bet elegantiškam užkandžiui patiekite šviežias austres ant lukšto pusės su citrinos griežinėliais ir mignonette padažu. Mignonette yra klasikinis prancūziškas padažas, gaminamas su actu, askaloniniais česnakais ir pipirais.

Pusiau lukšto austrės – klasikinis ir elegantiškas austrių patiekimo būdas. Čia yra puslukštų austrių receptas, skirtas keturiems žmonėms:

Ingridientai:

     12 šviežių austrių lukšte
     1/4 stiklinės nesūdyto sviesto, lydyto
     1/4 puodelio tarkuoto parmezano sūrio
     1 valgomasis šaukštas kapotų šviežių petražolių
     1 valgomasis šaukštas kapotų šviežių česnakų
     1 valgomasis šaukštas susmulkinto šviežio peletrūno
     Citrinos skiltelės, patiekimui

Instrukcijos:

     Įkaitinkite orkaitę iki 230 ° C.

     Nuvalykite austres po tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte nešvarumus ar smėlį.

     Sudėkite austres plokščia puse į viršų ant kepimo skardos.

     Mažame dubenyje sumaišykite lydytą sviestą, parmezano sūrį, petražoles, laiškinius česnakus ir peletrūną.

     Ant kiekvienos austrės uždėkite nedidelį kiekį sviesto mišinio.

     Austres kepkite įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių arba tol, kol austrių kraštai susiraitys, o užpilas taps auksinės spalvos.

     Išimkite austres iš orkaitės ir leiskite joms keletą minučių atvėsti.

     Austrių peiliu arba sviestiniu peiliu atsargiai išimkite austres iš lukštų.

     Pusiau lukšto austres patiekite karštas, papuoštas citrinos skiltelėmis.

Mėgaukitės skaniomis ir elegantiškomis puslukštėmis austrėmis!

     "Oyster po' boys": "Po' boy" yra klasikinis Luizianos sumuštinis, pagamintas iš traškių keptų jūros gėrybių, salotų, pomidorų ir majonezo ant prancūziškos duonos bandelės. „Oyster po' boys“ yra skanus ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis greitiems pietums ar vakarienei.

„Oyster po' boys“ yra klasikinis Luizianos sumuštinis, kuriame yra traškių keptų austrių, patiektų ant batono su salotomis, pomidorais ir aštriu majonezo padažu. Štai receptas, skirtas pusei austrių po 'berniukų, skirto dviem žmonėms:

Ingridientai:

     8 uncijos susmulkintų austrių
     1/2 puodelio kukurūzų miltų
     1/2 puodelio universalių miltų
     1 arbatinis šaukštelis druskos
     1/2 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
     1/4 arbatinio šaukštelio kajeno pipirų
     1/2 puodelio pasukų
     2 nedideli prancūziški batonai, padalinti išilgai
     1/4 puodelio majonezo
     1 valgomasis šaukštas karšto padažo
     1/4 arbatinio šaukštelio česnako miltelių
     1/4 arbatinio šaukštelio paprikos
     1 puodelis susmulkintų salotų
     1 vidutinio dydžio pomidoras, supjaustytas

Instrukcijos:

     Nuluptas austres nuplaukite šaltame vandenyje ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.

     Sekliame inde sumaišykite kukurūzų miltus, miltus, druską, juoduosius pipirus ir kajeno pipirus.

     Pasukas supilkite į kitą negilų indą.

     Kiekvieną austrę pamerkite į pasukas, nukratydami perteklių, o tada aptepkite kukurūzų miltų mišiniu, lengvai paspausdami, kad danga priliptų.

     Įkaitinkite apie 1/2 colio augalinio aliejaus didelėje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies.

     Apdengtas austres sudėkite į karštą aliejų ir kepkite iki auksinės rudos spalvos ir traškumo, retkarčiais apversdami, apie 2–3 minutes.

     Naudodami kiaurasamtį perkelkite apkeptas austres į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kad nuvarvėtų.

     Norėdami pagaminti aštrų majonezo padažą, mažame dubenyje sumaišykite majonezą, aštrų padažą, česnako miltelius ir papriką.

     Aštrų majonezo padažą užtepkite ant kiekvienos batono pusės nupjautos pusės.

     Kiekvieno batono apatinę dalį uždėkite susmulkintomis salotomis ir griežinėliais pjaustytu pomidoru.

     Apkeptas austres išdėliokite ant salotų ir pomidorų.

     Uždarykite sumuštinį viršutine bageto pusele.

     Sumuštinį perpjaukite pusiau arba ketvirčiais ir patiekite karštą.

Mėgaukitės gardžiais ir traškiais austrių po 'berniukais su pikantišku smūgiu!

     Austrių sriuba: panašiai kaip austrių troškinys, šioje sočioje sriuboje yra šviežių austrių, virtų kreminiame sultinyje su bulvėmis, morkomis ir salierais. Tai guodžiantis ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis šaltai žiemos dienai.

Austrių sriuba yra soti ir kreminė sriuba, kuri išryškina skanų austrių skonį. Štai austrių sriubos, kuri patiekiama keturiems žmonėms, receptas:

Ingridientai:

     1 puslitra susmulkintų austrių, nusausintų ir rezervuotų skysčių
     1/4 puodelio nesūdyto sviesto
     1/4 puodelio universalių miltų
     1 svogūnas, smulkiai pjaustytas
     2 skiltelės česnako, susmulkintos
     4 puodeliai vištienos sultinio
     1 puodelis riebios grietinėlės
     Druska ir pipirai pagal skonį
     1/4 puodelio kapotų šviežių petražolių

Instrukcijos:

     Susmulkintas austres nusausinkite, palikdami skystį.

     Ištirpinkite sviestą dideliame puode ant vidutinės ugnies.

     Suberkite miltus ir išmaišykite, kad susimaišytų. Virkite, nuolat maišydami, apie 2 minutes, kad susidarytų roux.

     Į puodą suberkite susmulkintą svogūną ir susmulkintą česnaką ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol svogūnas taps minkštas ir skaidrus, apie 5 minutes.

     Palaipsniui supilkite vištienos sultinį, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų.

     Į puodą įpilkite rezervuoto austrių skysčio ir mišinį užvirinkite.

     Į puodą suberkite nusausintas austres ir virkite 2-3 minutes arba tol, kol austrių kraštai susiries.

     Įmaišykite riebią grietinėlę ir virkite dar minutę ar dvi, retkarčiais pamaišydami.

     Sriubą pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

     Supilkite austrių sriubą į dubenėlius ir papuoškite kapotomis šviežiomis petražolėmis.

Patiekite karštą su traškia duona arba austrių krekeriais ant šono. Mėgaukitės skania ir kremine austrių sriuba!

     Ant grotelių keptos austrės: kepant austres ant atviros liepsnos gaunamas dūminis ir skanus skonis. Tiesiog padėkite šviežias austres ant grotelių ir kepkite, kol atsidarys. Patiekite su česnakiniu sviestu ir šviežių žolelių pabarstu, kad skaniai ir lengvai pavalgytumėte.

     Austrių kotletai: Šios traškios ir kvapnios bulvytės gaminamos maišant šviežias austres su tešla, pagaminta iš miltų, kukurūzų miltų ir prieskonių. Supilkite šaukštus tešlos į karštą aliejų ir kepkite iki auksinės rudos spalvos. Patiekite su karštu padažu arba remulado padažu skaniam užkandžiui ar užkandžiui.

     Austrių užkandžiai: šiuose elegantiškuose užkandžiuose yra austrių, keptų kreminio sūrio, majonezo ir žolelių mišinio, tada patiekiamos ant sluoksniuotos tešlos. Jie puikiai tinka ypatingai progai ar šventiniam vakarėliui.

Austrių užkandžiai gali būti skanus ir elegantiškas užkandis vakarienei ar lengvas užkandis. Čia yra kepamų austrių, užpiltų kvapniu česnakiniu žolelių sviestu, receptas, skirtas keturiems žmonėms:

Ingridientai:

     12 šviežių austrių, susmulkintų ir ant pusės lukšto
     1/2 stiklinės nesūdyto sviesto, suminkštinto
     2 skiltelės česnako, susmulkintos
     1 valgomasis šaukštas kapotų šviežių petražolių
     1 valgomasis šaukštas smulkintų šviežių čiobrelių
     1/4 arbatinio šaukštelio druskos
     1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
     1/4 puodelio džiūvėsėlių

Instrukcijos:

     Įkaitinkite orkaitę iki 190 ° C

     Nuluptas austres nuplaukite šaltame vandenyje ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.

     Išdėliokite austres ant kepimo skardos.

     Mažame dubenyje sumaišykite minkštą sviestą, smulkintą česnaką, kapotas petražoles, smulkintus čiobrelius, druską ir juoduosius pipirus, kol gerai susimaišys.

     Ant kiekvienos austrės uždėkite po šaukštelį česnakinio žolelių sviesto.

     Sviestu pateptas austres pabarstykite džiūvėsėliais.

     Austres kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 minučių arba tol, kol džiūvėsėliai taps auksinės spalvos, o sviestas išsilydys ir pradės burbuliuoti.

     Patiekite austrių užkandžius iš karto, kol jie dar karšti.

Mėgaukitės gardžiais ir kvapniais keptais austrių užkandžiais kaip lengvu ir elegantišku užkandžiu ar užkandžiu!

Austrių šaudyklės: norėdami smagiai ir unikaliai mėgautis austrėmis, pabandykite pasigaminti austrių šaudyklės. Tiesiog įdėkite šviežią austrę į stiklinę su aštriu pomidorų pagrindu pagamintu kokteilių padažu ir įpilkite degtinės arba tekilos. Tai smagus ir šventiškas būdas pasimėgauti austrėmis su draugais.

Austrių šaudyklės yra populiarus būdas patiekti austres kaip geriamąjį užkandį ar vakarėlio užkandį. Štai austrių šaudyklės receptas, skirtas keturiems žmonėms:

Ingridientai:

     12 šviežių austrių, susmulkintų
     1/2 puodelio degtinės
     1/4 puodelio šviežiai spaustų laimo sulčių
     1 valgomasis šaukštas paruoštų krienų
     1/4 arbatinio šaukštelio karšto padažo
     Druska ir pipirai pagal skonį
     Švieži kalendros lapai papuošimui

Instrukcijos:

     Nuluptas austres nuplaukite šaltame vandenyje ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.

     Įdėkite kiekvieną austrę į stiklinę arba mažą stiklinę.

     Mažame dubenyje sumaišykite degtinę, laimo sultis, paruoštus krienus, aštrų padažą, druską ir pipirus, kol gerai susimaišys.

     Mišinį tolygiai užpilkite ant austrių šratų stiklinėse.

     Kiekvieną stiklinę papuoškite šviežios kalendros šakele.

     Patiekite austrių šaudyklas iš karto, kol jos dar šaltos.

Mėgaukitės skaniais ir gaiviais austrių šaudyklėmis kaip unikaliu ir kvapniu užkandžiu ar vakarėlio pradžiamoksliu!

     Austrių ir grybų rizotas: Šiame elegantiškame ir sotumo suteikiančiame patiekale yra šviežių austrių, virtų kreminiame risotto su žemiškais grybais ir parmezano sūriu. Tai prabangus patiekalas, puikiai tinkantis ypatingai progai ar vakarėliui.

Austrių ir grybų rizotas yra kreminis ir guodžiantis patiekalas, kuriame atsiskleidžia žemiškas grybų skonis ir subtilus austrių skonis. Štai austrių ir grybų risotto receptas, skirtas keturiems žmonėms:

Ingridientai:

     1 puslitra susmulkintų austrių, nusausintų ir rezervuotų skysčių
     6 puodeliai vištienos sultinio
     2 šaukštai nesūdyto sviesto
     2 šaukštai alyvuogių aliejaus
     1 svogūnas, smulkiai pjaustytas
     2 skiltelės česnako, susmulkintos
     1 svaras grybų, supjaustyti
     2 puodeliai Arborio ryžių
     1/2 puodelio sauso baltojo vyno
     1/2 puodelio tarkuoto parmezano sūrio
     Druska ir pipirai pagal skonį
     Papuošimui smulkintos šviežios petražolės

Instrukcijos:

     Susmulkintas austres nusausinkite, palikdami skystį.

     Vidutiniame puode užvirinkite vištienos sultinį ir laikykite šiltai ant silpnos ugnies.

     Dideliame, storadugniame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą su alyvuogių aliejumi.

     Į puodą suberkite susmulkintą svogūną ir susmulkintą česnaką ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol svogūnas taps minkštas ir skaidrus, apie 5 minutes.

     Suberkite griežinėliais pjaustytus grybus į puodą ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol jie išleis drėgmę ir taps minkšti, apie 5–7 minutes.

     Į puodą suberkite Arborio ryžius ir išmaišykite, kad grūdai pasidengtų sviestu ir aliejumi. Virkite nuolat maišydami apie 2 minutes arba tol, kol ryžių grūdeliai taps šiek tiek skaidrūs.

     Supilkite baltąjį vyną ir maišykite, kol skystis susigers į ryžius.

     Į prikaistuvį įpilkite rezervuoto austrių skysčio ir maišykite, kol skystį sugers ryžiai.

     Į prikaistuvį pradėkite pilti šilto vištienos sultinio, maždaug po 1 puodelį vienu metu, nuolat maišydami ir leiskite, kad kiekvienas sultinys įsigertų prieš įpilant daugiau.

     Kai ryžiai bus al dente ir įgaus kreminę konsistenciją, maždaug po 20-25 minučių į puodą suberkite nusausintas austres ir virkite 2-3 minutes arba kol susiraitys austrių kraštai.

     Įmaišykite tarkuotą parmezaną, o rizotą pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

     Supilkite austrių ir grybų rizotą į dubenėlius ir papuoškite kapotomis šviežiomis petražolėmis.

Patiekite karštą ir mėgaukitės gardžiu ir kreminiu austrių bei grybų risotto!

     Austrių ir krevečių gumbo: Šis sotus ir kvapnus troškinys yra pagrindinis Luizianos virtuvės patiekalas. Jame yra šviežių austrių ir krevečių, virtų kvapniame sultinyje su šventąja Cajun virimo trejybe (svogūnai, salierai ir paprikos) ir aštri Andouille dešra. Patiekite su ryžiais ir traškia prancūziška duona, kad pavalgytumėte skaniai ir sočiai.

Austrių ir krevečių gumbo yra klasikinis Cajun patiekalas, kuris yra sotus, kvapnus ir puikiai tinka jaukiai nakvynei. Štai austrių ir krevečių gumbo receptas, skirtas šešiems žmonėms:

Ingridientai:

     1/2 puodelio augalinio aliejaus
     1/2 puodelio universalių miltų
     1 didelis svogūnas, supjaustytas
     1 žalia paprika, supjaustyta kubeliais
     3 salierų stiebeliai, supjaustyti kubeliais
     4 skiltelės česnako, susmulkintos
     1 svaras vidutinių krevečių, nuluptų ir nuluptų
     1 puslitra susmulkintų austrių, nusausintų ir rezervuotų skysčių
     6 puodeliai vištienos arba jūros gėrybių sultinio
     1 skardinė kubeliais pjaustytų pomidorų, nusausintų
     1 valgomasis šaukštas Worcestershire padažo
     1 arbatinis šaukštelis karšto padažo (pvz., Tabasco)
     1 arbatinis šaukštelis džiovintų čiobrelių
     1 arbatinis šaukštelis džiovintų raudonėlių
     1/2 arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos
     1/2 arbatinio šaukštelio kajeno pipirų
     Druska ir pipirai pagal skonį
     1/2 puodelio kapotų šviežių petražolių
     Patiekimui virti balti ryžiai

Instrukcijos:

     Dideliame puode su storu dugnu įkaitinkite augalinį aliejų ant vidutinės ugnies. Suberkite miltus ir nuolat plakite, kol mišinys taps tamsiai rudos spalvos, apie 15-20 minučių.

     Į puodą sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną, žaliąją papriką, salierą ir česnaką ir išmaišykite, kad pasidengtų roux. Virkite, retkarčiais pamaišydami, kol daržovės suminkštės, maždaug 10 minučių.

     Įdėkite krevetes į puodą ir virkite, kol jos taps rausvos spalvos, maždaug 5 minutes.

     Į puodą įpilkite nusausintas austres ir joms skirtą skystį ir išmaišykite, kad susimaišytų.

     Supilkite vištienos arba jūros gėrybių sultinį ir įmaišykite kubeliais pjaustytus pomidorus, Vusterio padažą, aštrų padažą, čiobrelius, raudonėlį, rūkytą papriką, kajeno pipirus, druską ir pipirus.

     Mišinį užvirinkite ir sumažinkite ugnį iki minimumo. Troškinkite gumbą mažiausiai 30 minučių arba iki 2 valandų, retkarčiais pamaišydami.

     Paragaukite gumbo ir pagal poreikį pakoreguokite prieskonius.

     Prieš patiekdami įmaišykite kapotų šviežių petražolių.

     Gumbo patiekite karštą ant virtų baltųjų ryžių.

Mėgaukitės skaniu ir jaukiančiu austrių ir krevečių gumbu bei mėgaukitės Luizianos virtuvės skoniais!

     Austrių ceviche: Ceviche yra klasikinis Lotynų Amerikos patiekalas, pagamintas iš žalių jūros gėrybių, marinuotų citrusinių vaisių sultyse ir prieskoniuose. „Oyster ceviche“ yra gaivus ir lengvas patiekalas, kurio sudėtyje yra šviežių austrių, marinuotų laimo ir citrinos sultyse su kapota kalendra, raudonaisiais svogūnais ir jalapeños.

Austrių ceviche yra gaivus ir skanus patiekalas, išryškinantis subtilų šviežių austrių skonį. Štai austrių ceviche receptas, skirtas 4–6 žmonėms:

Ingridientai:

     1 svaras šviežių pjaustytų austrių
     1/2 puodelio šviežiai spaustų laimo sulčių
     1/2 puodelio šviežiai spaustų apelsinų sulčių
     1 mažas raudonasis svogūnas, smulkiai pjaustytas
     1 jalapeño pipiras, išskobtas ir smulkiai pjaustytas
     1 maža raudonoji paprika, išskobta ir smulkiai pjaustyta
     1/4 puodelio susmulkintos šviežios kalendros
     1 avokadas, supjaustytas kubeliais
     Druska ir pipirai pagal skonį
     Tortilijos traškučiai patiekimui

Instrukcijos:

     Dideliame dubenyje sumaišykite šviežias ištrintas austres, laimo sultis ir apelsinų sultis. Švelniai išmaišykite, kad austrės pasidengtų, ir leiskite joms marinuotis citrusinių vaisių sultyse bent 30 minučių arba iki 2 valandų šaldytuve.

     Austrėms pasimarinavus, nupilkite didžiąją dalį citrusinių vaisių sulčių (dubenyje palikite tik šiek tiek). Į dubenį sudėkite smulkiai pjaustytą raudonąjį svogūną, jalapeño pipirą, raudonąją papriką ir susmulkintą kalendrą ir išmaišykite.

     Švelniai suberkite kubeliais pjaustytą avokadą, per daug nesutrinkite.

     Austrių ceviche pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

     Patiekite austrių ceviche atšaldytą su tortilijos traškučiais, kad galėtumėte semti.

Mėgaukitės gaiviu ir kvapniu austrių ceviche kaip lengvu pietu ar užkandžiu.

     Austrių troškinys su šonine: norėdami įgauti sodrų ir kvapnų klasikinį austrių troškinį, pabandykite į mišinį pridėti traškios šoninės. Tiesiog iškepkite šoninę iki traškumo, tada sutrupinkite ir sudėkite į troškinį su austrėmis ir kreminiu sultiniu. Dūminis šoninės skonis puikiai dera su subtiliu austrių skoniu.

Austrių troškinys su šonine yra sotus ir kvapnus patiekalas, puikiai tinkantis vėsiam vakarui. Štai austrių troškinio su šonine receptas, skirtas 4 žmonėms:

Ingridientai:

     1/2 svaro šoninės, susmulkintos
     1 didelis svogūnas, supjaustytas
     3 skiltelės česnako, susmulkintos
     2 puodeliai bulvių, nuluptų ir supjaustytų kubeliais
     2 puodeliai nenugriebto pieno
     2 puodeliai riebios grietinėlės
     1/2 arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių
     1/4 arbatinio šaukštelio kajeno pipirų
     Druska ir pipirai pagal skonį
     1 puslitra susmulkintų austrių, nusausintų ir rezervuotų skysčių
     2 šaukštai sviesto
     Papuošimui smulkintos šviežios petražolės

Instrukcijos:

     Dideliame puode su storu dugnu ant vidutinės ugnies kepkite smulkintą šoninę, kol taps traški. Kiaurasamčiu perkelkite šoninę į lėkštę ir atidėkite.

     Tame pačiame puode į šoninės riebalus suberkite kubeliais pjaustytą svogūną ir susmulkintą česnaką ir kepkite, kol svogūnas taps skaidrus, apie 5 minutes.

     Į puodą suberkite kubeliais pjaustytas bulves ir išmaišykite, kad pasidengtų svogūnų mišiniu. Supilkite tiek vandens, kad bulvės būtų padengtos 1 coliu, ir mišinį užvirkite. Sumažinkite ugnį iki minimumo ir troškinkite bulves, kol jos suminkštės, maždaug 15 minučių.

     Į puodą įpilkite nenugriebto pieno, grietinėlės, džiovintų čiobrelių ir kajeno pipirų ir išmaišykite, kad susimaišytų. Pagardinkite mišinį druska ir pipirais pagal skonį.

     Supilkite rezervuotą austrių skystį ir išmaišykite, kad susimaišytų. Į puodą suberkite nusausintas austres ir troškinkite 5-10 minučių arba tol, kol austrės iškeps.

     Įmaišykite išvirtą šoninę ir sviestą, kol sviestas ištirps ir troškinys įkais.

     Patiekite austrių troškinį karštą, papuoštą kapotomis šviežiomis petražolėmis.

Mėgaukitės gardžiu ir jaudinančiu austrių troškiniu su šonine ir mėgaukitės jūros skoniais!

     Austrių omletas: jei norite skanių ir sočių pusryčių ar priešpiečių patiekalo, pabandykite pasigaminti austrių omletą. Tiesiog suplakite kiaušinius, pieną ir kapotas šviežias žoleles, tada supilkite mišinį į karštą keptuvę su troškintomis austrėmis ir daržovėmis. Virkite, kol kiaušiniai sustings, tada užlenkite omletą ir patiekite su skrebučiais bei šviežiais vaisiais.

Austrių omletas yra populiarus Taivano patiekalas, kuris yra kvapnus ir sotus. Štai austrių omleto, skirto 2–3 žmonėms, receptas:

Ingridientai:

     1/2 stiklinės ryžių miltų
     1/4 puodelio kukurūzų krakmolo
     1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
     1/2 arbatinio šaukštelio druskos
     3/4 puodelio vandens
     3 šaukštai augalinio aliejaus
     2 skiltelės česnako, susmulkintos
     2-3 žalieji svogūnai, plonais griežinėliais
     1/2 puodelio šviežių susmulkintų austrių, nusausintų ir išdžiovintų
     3 kiaušiniai, sumušti
     Druska ir pipirai pagal skonį
     Sojų padažas ir/arba čili padažas patiekimui

Instrukcijos:

     Dideliame dubenyje sumaišykite ryžių miltus, kukurūzų krakmolą, kepimo miltelius ir druską. Įpilkite vandens ir maišykite, kol mišinys taps vientisas.

     Didelėje nepridegančioje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite 2 šaukštus augalinio aliejaus. Į keptuvę suberkite susmulkintą česnaką ir griežinėliais pjaustytus žalius svogūnus ir pakepinkite 1–2 minutes, kol pasidarys kvapnus.

     Į keptuvę sudėkite nusausintas austres ir maišydami kepkite 1–2 minutes, kol įkais. Austrių mišinį perkelkite į lėkštę ir atidėkite.

     Toje pačioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite likusį 1 šaukštą augalinio aliejaus. Supilkite išplaktus kiaušinius ir pasukite keptuvę, kad kiaušiniai tolygiai pasiskirstytų. Virkite kiaušinius, kol kraštai pradės stingti, maždaug 2–3 minutes.

     Ant vienos omleto pusės šaukštu užpilkite austrių mišinio, o kitą omleto pusę mentele užlenkite ant įdaro. Lengvai paspauskite omleto viršų, kad jis išlaikytų formą.

     Virkite omletą dar 2-3 minutes, kol kiaušiniai iškeps ir įdaras įkais.

     Patiekite austrių omletą karštą, su sojos padažu ir (arba) čili padažu panardinimui.

Mėgaukitės gardžiu ir sočiu austrių omletu – populiariu gatvės maistu Taivane!

Galima pasakyti, kad yra daugybė būdų, kaip mėgautis austrėmis, nuo klasikinių receptų, tokių kaip „Osters Rockefeller“ ir keptos austrės, iki modernesnių patiekalų, tokių kaip austrių šaudyklės ir ceviche. Nesvarbu, ar jums labiau patinka žalios, virtos ar keptos, austrės yra universalus ir skanus jūros gėrybių delikatesas, puikiai tinkantis bet kokiai progai. Taigi kodėl gi neišbandžius naujo austrių recepto šiandien ir neatradus savo naujo mėgstamo būdo mėgautis šiuo skaniu ir maistingu dvigeldžiu dugnu?

Paskelbta | 2023 Balandžio 5d. | 23:01

Komentarai

Komentarų nėra
Rašyti komentarą
reklama
Prisijunkite

Jūs dar nesate registruotas vartotojas?
Užsiregistruoti galite paspaudę čia

Pamiršote slaptažodį?
arba