Pagrindinis puslapis Naujienos ir straipsniai

Garų gruzdintuvės naudojimo privalumai ir trūkumai

Keptuvės su garais yra palyginti naujas prietaisas rinkoje, sukurtas taip, kad būtų galima sujungti kepimo ir virimo garuose privalumus. Maistui kepti naudojamas karštas oras ir nedidelis kiekis aliejaus, tuo pat metu garinant jį su drėgme. Dėl šio unikalaus gaminimo būdų derinio maistas yra traškus ir skanus, o gaminimo procesas yra sveikesnis ir maistingesnis. Šiame straipsnyje aptarsime garų gruzdintuvės naudojimo privalumus ir trūkumus.

name
Parodytas: 161 k.Perskaitytas: 51 k.

Privalumai:

     Sveikesnis maisto gaminimas: Skirtingai nuo tradicinio kepimo, kai naudojamas daug aliejaus, keptuvėms su garais reikia tik nedidelio aliejaus kiekio maistui gaminti. Tai reiškia, kad jūsų maiste bus mažiau riebalų ir mažiau kalorijų, todėl tai bus sveikesnė alternatyva.

     Universalus: garų keptuvėse galima gaminti įvairius maisto produktus, įskaitant daržoves, mėsą ir net desertus. Iš jo galite kepti traškias bulvytes, sultingą vištieną ar net pyragą.

     Laiko taupymas: garų gruzdintuvės gamina maistą greičiau nei tradicinės orkaitės ar kaitlentės, todėl jos yra puikus pasirinkimas užimtoms šeimoms, norinčioms pasimėgauti sveikais patiekalais nepraleidžiant per daug laiko virtuvėje.

     Lengva naudoti: daugumoje garų gruzdintuvų yra iš anksto užprogramuoti nustatymai, kurie palengvina įvairių rūšių maisto gaminimą. Galite tiesiog pasirinkti norimo gaminti maisto tipo nustatymą, o visa kita leiskite gruzdintuvui.

     Lengva valyti: garų gruzdintuves lengva valyti, daugelyje modelių yra dalių, kurias galima plauti indaplovėje. Tai reiškia, kad galėsite greitai ir lengvai išvalyti garų keptuvę po kiekvieno naudojimo.

Trūkumai:

     Ribotas kepimo pajėgumas: daugumos garų gruzdintuvų kepimo pajėgumas yra ribotas, o tai reiškia, kad vienu metu gali nepavykti paruošti didelio maisto kiekio. Tai gali būti problema, jei gaminate maistą didelei šeimai ar rengiate vakarėlį.

     Kaina: Garinės gruzdintuvės gali būti brangios, o kai kurie modeliai kainuoja kelis šimtus dolerių. Tai gali būti ne visiems prieinamas pasirinkimas, ypač jei turite ribotą biudžetą.

     Netinka visų tipų maistui: nors garinės gruzdintuvės yra universalios, kai kurie maisto produktai netinka tokio tipo gaminimui. Pavyzdžiui, maistas, kurį reikia daug kepti arba tešlą, gali pasirodyti ne toks traškus, kaip tradicinis kepimas.

     Perkepimo pavojus: svarbu būti atsargiems naudojant garų keptuvę, nes kyla pavojus, kad maistas perkeps. Tai gali sukelti sausą ir kietą maistą, kurį valgyti nebus malonu.

Energiją taupančios: garų gruzdintuvės sunaudoja mažiau energijos, palyginti su tradicinėmis orkaitėmis ar viryklėmis, todėl galite sutaupyti pinigų, apskaičiuojant elektros sąskaitą. Jie taip pat greitai įkaista, todėl jums nereikės ilgai laukti, kol maistas iškeps.

     Išsaugo maistines medžiagas: Žinoma, kad kepimas garuose yra vienas sveikiausių gaminimo būdų, nes padeda išlaikyti maistines medžiagas maiste, kurios gali būti prarastos kitų gaminimo procesų metu. Kepimo garuose ir kepimo garų keptuvėje derinys padeda išsaugoti maiste esančias maistines medžiagas.

     Jokių purslų: kepti ant viryklės gali būti netvarkinga, nes visur gali išsitaškyti aliejaus. Naudojant garų gruzdintuvą, nereikia jaudintis dėl aliejaus taškymosi, todėl tai yra saugesnė ir švaresnė parinktis.

Trūkumai:

     Mažas dydis: garų gruzdintuvės paprastai yra mažesnės, palyginti su kitais virtuvės prietaisais, o tai reiškia, kad gali nepavykti gaminti didesnių maisto porcijų. Tai gali būti problema, jei turite didelę šeimą arba mėgstate rengti vakarienę.

     Ribotos gaminimo parinktys: nors garų gruzdintuvės gali ruošti įvairius maisto produktus, jos gali būti netinkamos visiems gaminimo būdams. Pavyzdžiui, gali būti, kad negalėsite skrudinti ar kepti tam tikrų maisto produktų, o tai gali apriboti jūsų galimybes.

     Reikia vietos: garų gruzdintuvėms reikia daug vietos, o tai gali būti problema, jei turite mažą virtuvę. Jei neturite pakankamai vietos, po kiekvieno naudojimo gali tekti jį laikyti.

Apskritai, garinės gruzdintuvės yra puikus bet kurios virtuvės priedas, siūlantis sveikesnį ir universalesnį maisto gaminimo būdą. Tačiau jie gali netikti visiems, atsižvelgiant į jūsų maisto ruošimo poreikius ir biudžetą. Prieš perkant svarbu pasverti privalumus ir trūkumus, kad įsitikintumėte, jog pasirinksite savo poreikius atitinkantį prietaisą.

Paskelbta | 2023 Balandžio 2d. | 13:57

Komentarai

Komentarų nėra
Rašyti komentarą
UAB Nanoterma
reklama
Prisijunkite

Jūs dar nesate registruotas vartotojas?
Užsiregistruoti galite paspaudę čia

Pamiršote slaptažodį?
arba