Martini yra klasikinis kokteilis, kuriuo mėgaujamasi daugiau nei šimtmetį. Pagaminta iš džino ir vermuto, tai paprastas, bet elegantiškas gėrimas, kurį galima patiekti tiesiai arba ant uolų. Nors klasikiniame recepte reikalingi tik du ingredientai, yra daug martinio variantų, kuriuose yra įvairių garnyrų, skonių ir net maišytuvų. Šiame straipsnyje apžvelgsime keletą geriausių gėrimų, kuriuos galima derinti su martini.
Alyvuogės arba citrinos gabalėlis
Klasikiniai martinio garnyrai yra alyvuogės arba citrinos gabalėlis. Alyvuogės puikiai papildo pikantišką džino skonį, o citrinos rūgštingumas suteikia gėrimui ryškios natos. Jei norite sausesnio martinio, rinkitės alyvuoges, o jei mėgstate saldesnį martinį, rinkitės citrininį.
Kartus
Karčios yra populiarus daugelio kokteilių ingredientas ir gali būti puikus martinio priedas. Keli lašeliai trauktinės gali padėti subalansuoti vermuto saldumą ir suteikti gėrimui gilumo. Angostura trauktinė yra klasikinis pasirinkimas, tačiau galite eksperimentuoti ir su kitais skoniais, pavyzdžiui, apelsinų ar greipfrutų trauktinėmis.
Vermutas
Vermutas yra pagrindinis klasikinio martinio ingredientas, tačiau jį taip pat galima naudoti kaip maišytuvą gėrimui sukurti. Pavyzdžiui, galite sumaišyti lygiomis dalimis džino, vermuto ir apelsinų sulčių, kad sukurtumėte skanų variantą, žinomą kaip apelsinų žiedas. Panašiai galite sumaišyti džiną, vermutą ir šlakelį greipfrutų sulčių, kad sukurtumėte Greyhound martini.
Tonizuojantis vanduo
Jei ieškote mažai alkoholio turinčios alternatyvos tradiciniam martiniui, apsvarstykite galimybę į gėrimą įpilti tonizuojančio vandens. Tonizuojantis vanduo yra kartaus skonio, kuris papildo džiną ir vermutą, o gėrimui suteikia saldumo. Taip pat galite eksperimentuoti su įvairių skonių tonizuojančiu vandeniu, pavyzdžiui, agurkais ar šeivamedžio žiedais, kad sukurtumėte unikalų klasikinio martinio įspūdį.
Soda klubas
Kita mažai alkoholio turinti martinio alternatyva yra klubinė soda. Jis turi neutralų skonį, kuris nenuslopins džino ir vermuto skonio, o gėrimui prideda putojimo. Taip pat galite įpilti spanguolių ar granatų sulčių, kad sukurtumėte spalvingą ir gaivų martinį.
Sūrymas arba marinuotų agurkų sultys
Jei mėgstate sūrų ir pikantišką martinio patiekalą, pabandykite į gėrimą įpilti šlakelį sūrymo arba marinuotų agurkų sulčių. Rūgštūs ir sūrūs sūrymo skoniai papildo žolelių ir botanines džino natas, o vermutas suteikia saldumo, kad subalansuotų skonius.
Vaisių sultys
Iš vaisių sulčių, tokių kaip greipfrutų, spanguolių ar ananasų, galima sukurti vaisinį ir gaivų martinį. Šios sultys suteikia gėrimui saldumo ir aitrumo, o jas galima derinti su džinu ir vermutu, kad būtų galima pakeisti klasikinį receptą.
Žolelių likeriai
Žolelių likeriai, tokie kaip Chartreuse arba Benedictine, gali būti pridedami prie martinio, kad būtų dar sudėtingesnis ir gilesnis. Šie likeriai pasižymi išskirtiniu žolelių skoniu, kuris puikiai dera su džino augalais, todėl juos galima naudoti kuriant unikalų ir kvapnų martinį.
Espreso
Klasikiniam martiniui pasimėgauti girtu ir kofeinu, pabandykite į savo gėrimą įpilti šlakelį espreso. Taip sukuriamas espresso martini, kuris yra populiarus gėrimo variantas, kuriame kavos kartumas derinamas su vermuto saldumu ir žolelių džino natomis.
Galima pasakyti, kad yra daug būdų, kaip pritaikyti ir eksperimentuoti su klasikiniu martiniu. Nesvarbu, ar jums labiau patinka tradicinis džino ir vermuto martinis, ar vaisinis ir gaivus variantas, yra daugybė pasirinkimų. Apsvarstykite galimybę išbandyti kai kuriuos iš šių gėrimų porų, kad sukurtumėte tobulą martinį, ir nebijokite būti kūrybingi ir išbandyti naujus dalykus. Sveikinu!
Paskelbta | 2023 Gegužės 6d. | 21:06
Jūs dar nesate registruotas vartotojas?
Užsiregistruoti galite paspaudę čia
Komentarai
Prašome savo nuomonę reikšti civilizuotai, gerbiant skelbimo autorių (-ę), svetainės lankytojus, bei jų pasisakymus. Nekultūringi, nesusiję su skelbimu, šmeižiantys, bei svetainės administracijos ar skelbimo autoriaus manymu netinkami komentarai yra šalinami be įspėjimo.