Pagrindinis puslapis Naujienos ir straipsniai

Kaip gaminti naminį vyną.

Naminio vyno gaminimas yra įdomus ir naudingas procesas, galintis duoti puikių rezultatų. Iš pradžių tai gali atrodyti bauginančiai, tačiau naudojant tinkamus įrankius ir metodus kiekvienas gali pasigaminti savo vyną namuose. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kaip gaminti naminį vyną.

name
Parodytas: 190 k.Perskaitytas: 40 k.

1 veiksmas: pasirinkite ingredientus
Pirmasis žingsnis gaminant naminį vyną yra ingredientų pasirinkimas. Du pagrindiniai vyno ingredientai yra vynuogės ir mielės, tačiau galite naudoti ir kitus vaisius, tokius kaip uogos ar persikai. Jums taip pat reikės cukraus ir vandens, kad padėtumėte fermentacijos procesui.

2 žingsnis: Paruoškite vaisius
Jei naudojate vynuoges, turėsite jas sutraiškyti, kad išsiskirtų sultys. Kitus vaisius turėsite susmulkinti ir pašalinti kauliukus ar sėklas. Paruošę vaisius galite perkelti į fermentacijos indą.

3 veiksmas: įpilkite cukraus ir vandens
Į vaisių mišinį įpilkite cukraus ir vandens, gerai išmaišykite, kad cukrus ištirptų. Įpilto cukraus kiekis priklausys nuo jūsų asmeninio skonio ir vaisiaus saldumo.

4 veiksmas: pridėkite mieles
Į mišinį įpilkite mielių, kad prasidėtų fermentacijos procesas. Vyno mielių galite įsigyti namų alaus parduotuvėje arba internetu. Į mišinį įmaišykite mieles ir uždenkite fermentacijos indą dangčiu.

5 žingsnis: leiskite fermentuotis
Padėkite fermentacijos indą vėsioje, tamsioje vietoje ir palikite keletą savaičių. Per tą laiką mielės cukrų pavers alkoholiu ir išsiskirs anglies dioksidas. Galite matyti, kad mišinio paviršiuje susidaro burbuliukai, o tai yra ženklas, kad vyksta fermentacija.

6 veiksmas: perkelkite į antrinės fermentacijos indą
Po kelių savaičių fermentacijos procesas turėtų sulėtėti. Šiuo metu vyną galite perkelti į antrinės fermentacijos indą, kad atskirtumėte vyną nuo nuosėdų. Šis indas turi turėti siaurą kaklą ir platų pagrindą, kad būtų didžiausias paviršiaus plotas.

7 veiksmas: leiskite pasenti
Kai jūsų vynas bus perkeltas į antrinės fermentacijos indą, leiskite jam brandinti keletą mėnesių. Brandinimo procesas leidžia vystytis skoniams ir vynui subręsti. Per tą laiką taip pat galbūt norėsite sudrėkinti vyną (perkelkite jį į švarų indą), kad pašalintumėte likusias nuosėdas.

8 veiksmas: butelis ir kamštiena
Kai jūsų vynas pasensta pagal jūsų skonį, laikas jį išpilstyti ir užkimšti. Vyno butelių ir kamštelių galite įsigyti namų alaus gaminių parduotuvėje arba internetu. Sterilizuokite butelius ir kamščius prieš užpildydami juos vynu. Kamščius į butelius įkiškite kamščiu.

9 žingsnis: Mėgaukitės!
Jūsų naminis vynas yra paruoštas mėgautis. Butelius laikykite vėsioje, tamsioje vietoje ir patiekite atšaldytą arba kambario temperatūroje.

Štai keletas papildomų patarimų ir svarstymų, kaip gaminti naminį vyną:

     Pasirinkite tinkamą vaisių rūšį: skirtingų rūšių vaisiai duos skirtingų skonių ir spalvų vyną. Kai kurie populiarūs pasirinkimai yra vynuogės, uogos, obuoliai ir persikai. Norėdami gauti geriausius rezultatus, rinkitės prinokusius aukštos kokybės vaisius.
     Naudokite švarią įrangą: svarbu naudoti švarią ir sterilizuotą įrangą viso vyno gamybos proceso metu, kad išvengtumėte užteršimo ir gedimo.
     Stebėkite fermentacijos procesą: stebėkite savo vyną fermentacijos proceso metu, kad įsitikintumėte, jog viskas vyksta sklandžiai. Jei pastebėjote neįprastą kvapą ar skonį arba jei vynas nustoja fermentuotis, tai gali būti problemos požymis.
     Eksperimentuokite su skirtingais ingredientais ir būdais: vyno gaminimas namuose yra puiki galimybė eksperimentuoti su skirtingais ingredientais ir būdais. Galite pabandyti pridėti prieskonių ar žolelių į savo vyną arba naudoti įvairių rūšių mieles, kad pamatytumėte, kaip tai veikia skonį.
     Pažymėkite vyną: išpilstę vyną į butelius, būtinai pažymėkite datą, vaisių rūšį ir kitą svarbią informaciją. Taip bus lengviau sekti skirtingas partijas ir žinoti, kada jos bus paruoštos gerti.
     Pasidalykite vynu su draugais ir šeima: vienas geriausių dalykų gaminant naminį vyną yra dalijimasis juo su kitais. Pakvieskite draugus ir šeimos narius į degustacijos vakarėlį ir sužinokite, ką jie mano apie jūsų kūrinius.

Naminio vyno gaminimas yra įdomus ir kūrybiškas procesas, kuriuo gali mėgautis įvairaus lygio vyno mėgėjai. Turėdami šiek tiek kantrybės ir eksperimentuodami galite sukurti skanius ir unikalius vynus, kurie tikrai paliks įspūdį. Tad kodėl gi nepabandžius ir nepažiūrėjus, kokio vyno galite pasigaminti namuose?

Paskelbta | 2023 Balandžio 6d. | 22:21

Komentarai

Komentarų nėra
Rašyti komentarą
UAB Nanoterma
reklama
Prisijunkite

Jūs dar nesate registruotas vartotojas?
Užsiregistruoti galite paspaudę čia

Pamiršote slaptažodį?
arba