Pagrindinis puslapis Naujienos ir straipsniai

Kaip pasigaminti naminį sviestą

Sviestas yra skanus ir universalus ingredientas, kurį galima naudoti įvairiuose receptuose – nuo kepimo iki virimo. Sviesto gaminimas namuose yra ne tik smagus ir lengvas, bet ir leidžia kontroliuoti sviesto sudedamąsias dalis bei kokybę. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kaip gaminti sviestą namuose.

name
Parodytas: 112 k.Perskaitytas: 65 k.

Ingridientai:

      riebi grietinėlė (ne mažiau kaip 35% riebumo)
      Žiupsnelis druskos (nebūtina)

Įranga:

      Stovas arba rankinis maišytuvas
      Sūrio audinys arba švarus virtuvinis rankšluostis
      Sandarus konteineris laikymui

1 žingsnis: Paruoškite riebią grietinėlę
Pirmasis žingsnis gaminant sviestą yra riebios grietinėlės paruošimas. Prieš pradėdami, įsitikinkite, kad kremas yra kambario temperatūros. Supilkite grietinėlę į maišytuvo dubenį ir, jei norite, įberkite žiupsnelį druskos dėl skonio.

2 žingsnis: išplakite grietinėlę
Naudodami standųjį arba rankinį maišytuvą, plakite grietinėlę vidutiniu ir dideliu greičiu, kol ji sutirštės ir susidarys standžios smailės. Šis procesas užtruks keletą minučių, todėl būkite kantrūs. Kai kremas tirštėja, pastebėsite, kad jis pradeda tapti grūdėtas ir skyla į kietus gumulėlius ir skystį. Tai ženklas, kad einate teisingu keliu.

3 veiksmas: toliau plakite, kol sviestas atsiskirs
Plakite grietinėlę tol, kol išryškės kietos gumulėlės, o skystis taps skaidresnis. Pamatysite, kad sviestas atsiskyrė nuo skysčio. Šiuo metu išjunkite maišytuvą ir palikite mišiniui kelias minutes pailsėti. Tai leis sviestui nusistovėti dubens apačioje.

4 žingsnis: nukoškite sviestą
Sviestui nusistovėjus, nupilkite skystį (vadinamą pasukomis) į atskirą indą. Pasukas galite išsaugoti, kad vėliau galėtumėte naudoti receptuose, arba išmesti. Tada, naudodami marlę arba švarų virtuvinį rankšluostį, nukoškite sviestą, kad pašalintumėte likusį skystį. Stipriai suspauskite audinį ar rankšluostį, kad pašalintumėte kuo daugiau skysčio.

5 veiksmas: nuplaukite ir suformuokite sviestą
Norėdami pašalinti skysčio perteklių ir užtikrinti, kad sviestas išsilaikytų ilgiau, nuplaukite jį šaltu vandeniu. Taip pat į vandenį galite įdėti ledo kubelių, kad jis būtų itin šaltas. Išplovę rankomis arba medine mentele suformuokite sviestą į rutulį arba rąstą.

6 veiksmas: laikykite sviestą
Norėdami laikyti naminį sviestą, įdėkite jį į sandarų indą ir laikykite šaldytuve. Naminis sviestas šaldytuve gali išsilaikyti iki mėnesio.

Sviesto gaminimas namuose yra paprastas procesas, kurį galima atlikti naudojant tik keletą ingredientų ir įrangos. Galutinis rezultatas – skanus, šviežias sviestas, kurį galima naudoti įvairiuose receptuose. Taigi kodėl gi nepabandžius ir nustebinus draugus bei šeimos narius savo naminio sviesto gaminimo įgūdžiais!

Paskelbta | 2023 Kovo 30d. | 22:40

Komentarai

Komentarų nėra
Rašyti komentarą
Prisijunkite

Jūs dar nesate registruotas vartotojas?
Užsiregistruoti galite paspaudę čia

Pamiršote slaptažodį?
arba