Pagrindinis puslapis Naujienos ir straipsniai

Kaip pasigaminti obuolių pyragą

Obuolių pyragas – klasikinis desertas, puikiai tinkantis bet kokiai progai. Tai guodžiantis ir skanus desertas, kuriuo galima mėgautis bet kuriuo metų laiku. Šiame straipsnyje apžvelgsime paprastą obuolių pyrago gaminimo receptą.

name
Parodytas: 108 k.Perskaitytas: 75 k.

Ingridientai:

     1 dviguba pyrago pluta (pirkta parduotuvėje arba naminė)
     6-7 puodeliai plonais griežinėliais pjaustytų, nuluptų obuolių (naudokite pyragus obuolius, tokius kaip Granny Smith)
     1/2 puodelio granuliuoto cukraus
     1/4 puodelio universalių miltų
     1 arbatinis šaukštelis malto cinamono
     1/4 arbatinio šaukštelio malto muskato riešuto
     1/4 arbatinio šaukštelio druskos
     2 šaukštai nesūdyto sviesto, supjaustyto mažais gabalėliais
     1 kiaušinis išplaktas su 1 valgomuoju šaukštu vandens (kiaušinių plovimui)

Instrukcijos:

     Įkaitinkite orkaitę iki 375 ° F (190 ° C).

     Dideliame dubenyje sumaišykite griežinėliais pjaustytus obuolius, cukrų, miltus, cinamoną, muskato riešutą ir druską. Sumaišykite, kol obuoliai pasidengs mišiniu.

     Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite vieną pyrago plutą ir perkelkite į 9 colių (23 cm) pyrago formą. Nupjaukite plutos kraštus.

     Supilkite obuolių mišinį į pyrago plutą, įsitikinkite, kad jis tolygiai pasiskirsto.

     Obuolių mišinio viršų pabarstykite mažais sviesto gabalėliais.

     Antrąją pyrago plutą iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir aštriu peiliu arba picos pjaustytuvu supjaustykite ją plonomis juostelėmis.

     Uždėkite juosteles ant pyrago viršaus, supindami jas, kad sukurtumėte grotelių raštą. Nupjaukite plutos kraštus.

     Pyrago viršų aptepkite kiaušinio plakiniu.

     Kepkite pyragą 45–50 minučių arba tol, kol pluta taps auksinės spalvos, o įdaras pradės burbuliuoti.

     Prieš patiekdami leiskite pyragui atvėsti bent 30 minučių.

Patarimai:

     Jei neturite pyrago formos, galite naudoti pyrago formą arba ketaus keptuvę.
     Norėdami pagaminti pyrago plutą nuo nulio, jums reikės 2 1/2 puodelio universalių miltų, 1 arbatinio šaukštelio druskos, 1 arbatinio šaukštelio cukraus, 1 puodelio (2 lazdelių) šalto nesūdyto sviesto, supjaustyto mažais gabalėliais ir 1/4–1/2 puodelio ledinio vandens. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir cukrų. Įpilkite sviesto ir konditerijos pjaustytuvu arba pirštais maišykite, kol mišinys taps panašus į rupius trupinius. Palaipsniui įpilkite ledinio vandens, maišykite, kol tešla susimaišys. Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis, kiekvieną suvyniokite į plastikinę plėvelę ir prieš naudodami atvėsinkite mažiausiai 30 minučių.
     Jei plutos kraštai pradeda per greitai ruduoti, uždenkite juos folijos juostelėmis.
     Patiekite obuolių pyragą su kaušeliu vanilinių ledų arba plaktos grietinėlės gabalėliu, kad būtų malonumas.

Sakykime, kad naudojant šį paprastą receptą obuolių pyragą pagaminti lengva. Tai puikus desertas bet kokiai progai, kurį galima mėgautis šiltu arba šaltu. Nesvarbu, ar naudojate parduotuvėje pirktą, ar naminę plutą, šis skanus obuolių pyragas tikrai sužavės jūsų šeimą ir draugus.

Paskelbta | 2023 Kovo 24d. | 21:56

Komentarai

Komentarų nėra
Rašyti komentarą
Prisijunkite

Jūs dar nesate registruotas vartotojas?
Užsiregistruoti galite paspaudę čia

Pamiršote slaptažodį?
arba