Pagrindinis puslapis Naujienos ir straipsniai

Kaip virti uogienę be cukraus

Jei norite sumažinti suvartojamo cukraus kiekį, galite manyti, kad uogienę gaminti draudžiama. Juk cukrus yra pagrindinis daugelio uogienės receptų ingredientas. Tačiau atlikus kelis paprastus pakaitalus galima išvirti skanų ir kvapnų uogienę nepridedant jokio cukraus. Šiame straipsnyje apžvelgsime keletą patarimų ir būdų, kaip virti uogienę be cukraus.

name
Parodytas: 369 k.Perskaitytas: 83 k.

     Naudokite natūralų saldiklį

Nors galbūt norėsite nenaudoti rafinuoto baltojo cukraus savo uogienei, yra keletas natūralių saldiklių, kurie gali suteikti tokį patį saldumą be neigiamo poveikio sveikatai. Kai kurie pavyzdžiai yra medus, klevų sirupas ir agavos nektaras. Galite eksperimentuoti su skirtingais saldikliais, kad surastumėte tą, kuris labiausiai tinka jums ir jūsų skoniui.

     Rinkitės vaisius, kuriuose yra daug pektino

Pektinas yra natūralus vaisiuose esantis tirštiklis, padedantis sustingti uogienei. Kai kuriuose vaisiuose natūraliai yra daugiau pektino nei kituose, todėl pasirinkę tinkamus vaisius galite nedėti cukraus ar dirbtinių tirštiklių į uogienę. Kai kurie vaisiai, turintys daug pektino, yra obuoliai, citrusiniai vaisiai ir uogos, tokios kaip gervuogės ir avietės.

     Naudokite chia sėklas

Chia sėklos yra natūralus tirštiklis, kuriuo galima pakeisti pektiną ar želatiną uogienės receptuose. Jie taip pat suteikia uogienei subtilaus riešutų skonio. Norėdami naudoti chia sėklas, tiesiog sumaišykite jas su vaisiais ir palikite mišiniui kelias minutes pastovėti, kad sėklos sutirštėtų uogienė.

     Virkite vaisius

Kitas būdas sutirštinti uogienę be cukraus – virti vaisius ilgesnį laiką. Kai vaisiai suyra, natūralūs cukrūs bus labiau koncentruoti, todėl uogienė bus tirštesnė ir saldesnė. Šis metodas gali užtrukti ilgiau nei naudojant pridėtus saldiklius ar tirštiklius, tačiau tai puikus pasirinkimas, jei bandote vengti cukraus.

     Eksperimentuokite su prieskoniais ir žolelėmis

Prieskonių ir žolelių pridėjimas į uogienę gali padėti sustiprinti natūralų vaisių saldumą ir suteikti skonį. Kai kurie prieskonių ir žolelių, kurie puikiai dera su vaisiais, pavyzdžiai yra cinamonas, muskato riešutas, imbieras ir vanilė. Taip pat galite eksperimentuoti su šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, čiobreliais ar rozmarinais, kad sukurtumėte unikalų tradicinių vaisių uogienes.

     Naudokite lėtą viryklę

Jei norite virti uogienę be cukraus, bet neturite daug laiko praleisti virtuvėje, lėta viryklė gali būti puiki priemonė. Tiesiog sumaišykite vaisius su natūraliu saldikliu arba chia sėklomis ir virkite ant silpnos ugnies kelias valandas, kol uogienė sutirštės. Šis metodas reikalauja minimalių pastangų ir gaunamas skanus, natūraliai saldus uogienė.

Galima pasakyti, kad uogienę gaminti be cukraus galima keliais paprastais pakaitalais ir būdais. Naudokite natūralius saldiklius, tokius kaip medus ar klevų sirupas, rinkitės vaisius, kuriuose yra daug pektino, eksperimentuokite su chia sėklomis, išvirkite vaisius, pridėkite prieskonių ir žolelių ir naudokite lėtą viryklę, kad būtų lengviau paruošti. Naudodamiesi šiais patarimais ir būdais galėsite mėgautis skania ir kvapnia uogiene be neigiamo pridėtinio cukraus poveikio sveikatai.

Paskelbta | 2023 Gegužės 6d. | 14:53

Komentarai

Komentarų nėra
Rašyti komentarą
UAB Nanoterma
reklama
Prisijunkite

Jūs dar nesate registruotas vartotojas?
Užsiregistruoti galite paspaudę čia

Pamiršote slaptažodį?
arba