Pagrindinis puslapis Naujienos ir straipsniai

Keletas naminių giros receptų

Gira, dar žinoma kaip gira, yra tradicinis rusiškas ir ukrainietiškas gėrimas, mėgiamas šimtmečius. Tai gaivus, šiek tiek rūgštus gėrimas, gaminamas iš fermentuotos duonos, cukraus ir vandens. Gira turi mažai alkoholio ir dažnai mėgstama kaip nealkoholinė alternatyva alui ar soda. Šiame straipsnyje mes išnagrinėsime keletą naminių giros receptų, kuriuos galite lengvai pasigaminti namuose.

name
Parodytas: 142 k.Perskaitytas: 69 k.

 

Klasikinis Gira receptas

Ingridientai:

     1 kepalas ruginės duonos (nesupjaustytas)
     2 puodeliai cukraus
     2 galonai vandens
     Razinos (nebūtina)
     Šviežios mėtų (nebūtina)

Instrukcijos:

     Ruginę duoną supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į didelį dubenį ar indą.
     Į dubenį įpilkite cukraus ir 7,5 litro vandens ir gerai išmaišykite.
     Uždenkite dubenį audiniu ir palikite šiltoje vietoje 3-4 dienas. Maišykite mišinį kartą per dieną.
     Po 3–4 dienų perkoškite mišinį per marlę arba smulkų tinklelį sietelį į atskirą indą. Išmeskite duonos kietąsias medžiagas.
     Išpilstykite girą į butelius ir, jei norite, į kiekvieną buteliuką įdėkite keletą razinų arba šviežių mėtų lapelių.
     Prieš patiekdami palaikykite šaldytuve bent 24 valandas.

Vaisių Gira receptas

Ingridientai:

     1 kepalas ruginės duonos (nesupjaustytas)
     2 puodeliai cukraus
     2 galonai vandens
     1 puodelis vaisių sulčių (obuolių, vyšnių ar aviečių)
     Razinos (nebūtina)
     Šviežios mėtų (nebūtina)

Instrukcijos:

     Ruginę duoną supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į didelį dubenį ar indą.
     Į dubenį įpilkite cukraus, 7,5 litro vandens ir 1 puodelį vaisių sulčių ir gerai išmaišykite.
     Uždenkite dubenį audiniu ir palikite šiltoje vietoje 3-4 dienas. Maišykite mišinį kartą per dieną.
     Po 3–4 dienų perkoškite mišinį per marlę arba smulkų tinklelį sietelį į atskirą indą. Išmeskite duonos kietąsias medžiagas.
     Išpilstykite girą į butelius ir, jei norite, į kiekvieną buteliuką įdėkite keletą razinų arba šviežių mėtų lapelių.
     Prieš patiekdami palaikykite šaldytuve bent 24 valandas.

Žolelių Gira receptas

Ingridientai:

     1 kepalas ruginės duonos (nesupjaustytas)
     2 puodeliai cukraus
     2 galonai vandens
     1 puodelis šviežių žolelių (mėtos, melisos ar ramunėlių)
     Razinos (nebūtina)

Instrukcijos:

     Ruginę duoną supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į didelį dubenį ar indą.
     Į dubenį įpilkite cukraus, 7,5 litro vandens ir 1 puodelį šviežių žolelių ir gerai išmaišykite.
     Uždenkite dubenį audiniu ir palikite šiltoje vietoje 3-4 dienas. Maišykite mišinį kartą per dieną.
     Po 3–4 dienų perkoškite mišinį per marlę arba smulkų tinklelį sietelį į atskirą indą. Išmeskite duonos kietąsias medžiagas.
     Išpilstykite girą į butelius ir, jei norite, į kiekvieną butelį įpilkite po kelias razinas.
     Prieš patiekdami palaikykite šaldytuve bent 24 valandas.

Išvada

Gira yra gaivus ir sveikas gėrimas, kurį galima lengvai pasigaminti namuose naudojant paprastus ingredientus. Šiuos naminės giros receptus lengva laikytis, juos galima pritaikyti įvairiais vaisiais ir žolelėmis, kad atitiktų jūsų skonį. Išbandykite ir mėgaukitės tradiciniu rusišku bei ukrainietišku gėrimu patogiai savo namuose.

Štai dar keli giros receptų variantai, kuriuos galite išbandyti:

Burokėlių Gira receptas

Ingridientai:

     1 kepalas ruginės duonos (nesupjaustytas)
     2 puodeliai cukraus
     2 galonai vandens
     1 puodelis burokėlių sulčių
     1 citrina, supjaustyta
     Razinos (nebūtina)

Instrukcijos:

     Ruginę duoną supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į didelį dubenį ar indą.
     Į dubenį įpilkite cukraus, 7,5 litro vandens ir 1 puodelį burokėlių sulčių ir gerai išmaišykite.
     Uždenkite dubenį audiniu ir palikite šiltoje vietoje 3-4 dienas. Maišykite mišinį kartą per dieną.
     Po 3–4 dienų perkoškite mišinį per marlę arba smulkų tinklelį sietelį į atskirą indą. Išmeskite duonos kietąsias medžiagas.
     Jei norite, į kiekvieną butelį įdėkite keletą citrinos griežinėlių ir razinų.
     Prieš patiekdami palaikykite šaldytuve bent 24 valandas.

Imbiero Giros receptas

Ingridientai:

     1 kepalas ruginės duonos (nesupjaustytas)
     2 puodeliai cukraus
     2 galonai vandens
     1 puodelis šviežio imbiero, tarkuoto
     Razinos (nebūtina)

Instrukcijos:

     Ruginę duoną supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į didelį dubenį ar indą.
     Į dubenį įpilkite cukraus, 7,5 litro vandens ir 1 puodelį tarkuoto imbiero ir gerai išmaišykite.
     Uždenkite dubenį audiniu ir palikite šiltoje vietoje 3-4 dienas. Maišykite mišinį kartą per dieną.
     Po 3–4 dienų perkoškite mišinį per marlę arba smulkų tinklelį sietelį į atskirą indą. Išmeskite duonos kietąsias medžiagas.
     Išpilstykite girą į butelius ir, jei norite, į kiekvieną butelį įpilkite po kelias razinas.
     Prieš patiekdami palaikykite šaldytuve bent 24 valandas.

Honey Gira receptas

Ingridientai:

     1 kepalas ruginės duonos (nesupjaustytas)
     1 puodelis medaus
     2 galonai vandens
     Razinos (nebūtina)

Instrukcijos:

     Ruginę duoną supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į didelį dubenį ar indą.
     Į dubenį įpilkite 1 puodelį medaus ir 7,5 litro vandens ir gerai išmaišykite.
     Uždenkite dubenį audiniu ir palikite šiltoje vietoje 3-4 dienas. Maišykite mišinį kartą per dieną.
     Po 3–4 dienų perkoškite mišinį per marlę arba smulkų tinklelį sietelį į atskirą indą. Išmeskite duonos kietąsias medžiagas.
     Išpilstykite girą į butelius ir, jei norite, į kiekvieną butelį įpilkite po kelias razinas.
     Prieš patiekdami palaikykite šaldytuve bent 24 valandas.

Apibendrinant, gira yra universalus ir skanus gėrimas, kurį galima gaminti įvairiais būdais. Šie naminės giros receptai yra puikus atspirties taškas eksperimentuojant su skirtingais skoniais ir ingredientais. Nesvarbu, ar jums labiau patinka klasikinis receptas, ar kažkas unikalesnio, pasigaminti savo girą yra smagi ir naudinga patirtis.

Mėtų giros receptas

Ingridientai:

     1 kepalas ruginės duonos (nesupjaustytas)
     2 puodeliai cukraus
     2 galonai vandens
     1 puodelis šviežių mėtų lapelių
     1 citrina, supjaustyta
     Razinos (nebūtina)

Instrukcijos:

     Ruginę duoną supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į didelį dubenį ar indą.
     Į dubenį įpilkite cukraus, 7,5 litro vandens ir 1 puodelį šviežių mėtų lapelių ir gerai išmaišykite.
     Uždenkite dubenį audiniu ir palikite šiltoje vietoje 3-4 dienas. Maišykite mišinį kartą per dieną.
     Po 3–4 dienų perkoškite mišinį per marlę arba smulkų tinklelį sietelį į atskirą indą. Išmeskite duonos kietąsias medžiagas.
     Jei norite, į kiekvieną butelį įdėkite keletą citrinos griežinėlių ir razinų.
     Prieš patiekdami palaikykite šaldytuve bent 24 valandas.

Spanguolių giros receptas

Ingridientai:

     1 kepalas ruginės duonos (nesupjaustytas)
     2 puodeliai cukraus
     2 galonai vandens
     2 puodeliai šviežių arba šaldytų spanguolių
     1 citrina, supjaustyta
     Razinos (nebūtina)

Instrukcijos:

     Ruginę duoną supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į didelį dubenį ar indą.
     Į dubenį įpilkite cukraus, 7,5 litro vandens ir 2 puodelius šviežių arba šaldytų spanguolių ir gerai išmaišykite.
     Uždenkite dubenį audiniu ir palikite šiltoje vietoje 3-4 dienas. Maišykite mišinį kartą per dieną.
     Po 3–4 dienų perkoškite mišinį per marlę arba smulkų tinklelį sietelį į atskirą indą. Išmeskite duonos kietąsias medžiagas.
     Jei norite, į kiekvieną butelį įdėkite keletą citrinos griežinėlių ir razinų.
     Prieš patiekdami palaikykite šaldytuve bent 24 valandas.

Moliūgų Gira receptas

Ingridientai:

     1 kepalas ruginės duonos (nesupjaustytas)
     2 puodeliai cukraus
     2 galonai vandens
     2 puodeliai moliūgų tyrės
     1 cinamono lazdelė
     Razinos (nebūtina)

Instrukcijos:

     Ruginę duoną supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į didelį dubenį ar indą.
     Į dubenį įpilkite cukraus, 7,5 litro vandens ir 2 puodelius moliūgų tyrės ir gerai išmaišykite.
     Į mišinį įdėkite cinamono lazdelę.
     Uždenkite dubenį audiniu ir palikite šiltoje vietoje 3-4 dienas. Maišykite mišinį kartą per dieną.
     Po 3–4 dienų perkoškite mišinį per marlę arba smulkų tinklelį sietelį į atskirą indą. Išmeskite duonos kietąsias medžiagas.
     Išpilstykite girą į butelius ir, jei norite, į kiekvieną butelį įpilkite po kelias razinas.
     Prieš patiekdami palaikykite šaldytuve bent 24 valandas.

Tai tik dar keli giros receptų variantai, su kuriais galite eksperimentuoti. Įsisavinę pagrindinį receptą, drąsiai būkite kūrybingi ir išbandykite naujus skonių ir ingredientų derinius. Naminis gira yra unikalus ir skanus gėrimas, kuris tikrai sužavės jūsų draugus ir šeimą.

 

Paskelbta | 2023 Balandžio 26d. | 13:14

Komentarai

Komentarų nėra
Rašyti komentarą
UAB Nanoterma
reklama
Prisijunkite

Jūs dar nesate registruotas vartotojas?
Užsiregistruoti galite paspaudę čia

Pamiršote slaptažodį?
arba