Lazanija yra klasikinis itališkas patiekalas, kurį šimtmečius mėgaujasi žmonės visame pasaulyje. Sotus ir sotus patiekalas puikiai tinka šeimos vakarienėms, ypatingoms progoms ir net atsitiktiniams pasisėdėjimams. Kadangi yra tiek daug lazanijos receptų variantų, gali būti sunku nuspręsti, kurį iš jų išbandyti. Šiame straipsnyje išnagrinėsime keletą skanių lazanijos receptų, kurie tikrai sužavės jūsų skonio receptorius.
Klasikinis lazanijos receptas
Klasikinis lazanijos receptas yra daugelio mėgstamas ir puikiai tinka šeimos vakarienei. Šiam receptui reikia sluoksniuoti virtus lazanijos makaronus su sodriu mėsos padažu, kreminiu rikotos sūriu ir mocarelos sūriu. Mėsos padažui paruošti rudą maltą jautieną arba itališką dešrą didelėje keptuvėje, suberkite kubeliais pjaustytus svogūnus ir česnaką ir kepkite, kol suminkštės. Tada įpilkite pomidorų padažo, kubeliais pjaustytų pomidorų ir itališkų prieskonių. Prieš gamindami lazaniją, leiskite padažui virti 20-30 minučių. Mėsos padažu ištepkite 9x13 colių kepimo indo dugną, ant viršaus sudėkite lazanijos makaronus, tada įdėkite sluoksnį rikotos sūrio ir mocarelos sūrio. Pakartokite sluoksniavimo procesą, baigdami mėsos padažo ir mocarelos sūrio sluoksniu. Kepkite 375 ° F temperatūroje 30–35 minutes iki auksinės rudos spalvos.
Vegetariškos lazanijos receptas
Jei ieškote lazanijos be mėsos recepto, šis vegetariškas pasirinkimas yra puikus pasirinkimas. Vietoj mėsos šiame recepte yra skrudintų daržovių sluoksniai, įskaitant cukinijas, baklažanus ir paprikas. Norėdami pagaminti daržovių įdarą, supjaustykite daržoves ir apkepkite alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Skrudinkite juos orkaitėje, kol suminkštės ir karamelizuosis. Apkeptas daržoves sudėkite tarp virtų lazanijos makaronų ir rikotos sūrio. Padažui sumaišykite konservuotus pomidorus, česnaką, baziliką ir raudonėlį trintuve ir plakite iki vientisos masės. Padažą užtepkite ant lazanijos ir pabarstykite mocarelos sūriu. Kepkite 190 ° C temperatūroje 25-30 minučių, kol pasidarys burbuliukai.
Špinatų ir grybų lazanijos receptas
Jei norite sveikos ir skanios klasikinės lazanijos, išbandykite šį špinatų ir grybų lazanijos receptą. Vietoj mėsos šiame recepte yra troškintų grybų ir špinatų sluoksniai. Norėdami pagaminti įdarą, alyvuogių aliejuje pakepinkite griežinėliais pjaustytus grybus ir česnaką, kol suminkštės. Suberkite šviežius špinatus ir virkite, kol suminkštės. Grybų ir špinatų mišinį sluoksniuokite tarp virtų lazanijos makaronų ir rikotos sūrio. Padažui sumaišykite pomidorų padažą, kubeliais pjaustytus pomidorus, itališkus prieskonius ir raudonųjų pipirų dribsnius. Padažą užtepkite ant lazanijos ir pabarstykite mocarelos sūriu. Kepkite 190 ° C temperatūroje 25-30 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Jūros gėrybių lazanijos receptas
Jei esate jūros gėrybių mėgėjas, jums patiks šis unikalus lazanijos patiekalas. Šiame recepte yra virtų krevečių, šukučių ir krabų mėsos sluoksnių, sumaišytų su kreminiu rikotos sūriu ir baltu padažu. Norėdami pagaminti jūros gėrybių įdarą, svieste pakepinkite krevetes, šukutes ir krabų mėsą, kol iškeps. Suberkite smulkintą česnaką, petražoles ir žiupsnelį raudonųjų pipirų dribsnių. Atskiroje keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir plakite pieną, kol sutirštės. Įpilkite tarkuoto parmezano sūrio, druskos ir pipirų. Virtus lazanijos makaronus sluoksniuokite su jūros gėrybių mišiniu ir baltuoju padažu. Pabarstykite mocarelos sūriu ir kepkite 190 °C temperatūroje 30–35 minutes, kol pradės burbuliuoti.
Meksikietiško stiliaus lazanijos receptas
Šis lazanijos receptas įkvėptas meksikietiškos virtuvės, jame yra aštrios maltos jautienos, pupelių ir sūrio sluoksniai. Norėdami pagaminti įdarą, keptuvėje apkepkite maltą jautieną su kubeliais supjaustytais svogūnais ir česnaku. Suberkite čili miltelius, kmynus ir kubeliais pjaustytus pomidorus su žaliaisiais čili pipirais. Troškinkite, kol padažas sutirštės. Išvirtus lazanijos makaronus sluoksniuokite su jautienos mišiniu ir konservuotomis keptomis pupelėmis. Pabarstykite susmulkintu Monterey Jack sūriu ir kepkite 190 °C temperatūroje 25–30 minučių, kol taps auksinės rudos spalvos. Patiekite su grietine ir griežinėliais pjaustytomis jalapenomis, kad būtų aštrus.
Vištienos Alfredo lazanijos receptas
Norėdami gauti kreminės ir malonios lazanijos recepto, išbandykite šią vištienos Alfredo versiją. Šiame recepte yra virtos vištienos, Alfredo padažo ir itališkų sūrių sluoksniai. Norėdami pagaminti įdarą, kepkite kubeliais supjaustytą vištieną, kol ji nebebus rausva. Atskiroje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir supilkite grietinę bei tarkuotą parmezano sūrį. Pagardinkite česnako milteliais, druska ir pipirais. Išvirtus lazanijos makaronus sluoksniuokite su vištienos mišiniu ir Alfredo padažu. Ant viršaus uždėkite tarkuoto mocarelos sūrio ir kepkite 190 °Ctemperatūroje 30–35 minutes, kol pasidarys burbuliukai ir taps auksinės rudos spalvos.
Butternut skvošo lazanijos receptas
Šis vegetariškos lazanijos receptas puikiai tinka rudeniui, jame yra skrudintų moliūgų, špinatų ir rikotos sūrio sluoksnių. Norėdami pagaminti įdarą, paskrudinkite kubeliais pjaustytą moliūgą orkaitėje, kol suminkštės ir karamelizuosis. Špinatus ir česnaką pakepinkite keptuvėje, kol suminkštės. Išvirtus lazanijos makaronus sluoksniuokite su moliūgų ir špinatų mišiniu, rikotos sūriu ir susmulkintu mocarelos sūriu. Padažui puode ištirpinkite sviestą ir supilkite miltus iki vientisos masės. Įpilkite pieno ir tarkuoto parmezano sūrio, pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu. Padažą užpilkite ant lazanijos ir kepkite 190 °C temperatūroje 30–35 minutes iki auksinės rudos spalvos.
BBQ vištienos lazanijos receptas
Šiame unikaliame lazanijos recepte yra ant grotelių keptos vištienos, kreminio rikotos sūrio ir rūkytos goudos sūrio. Norėdami pagaminti įdarą, kubeliais pjaustytą vištieną įmeskite į BBQ padažą ir kepkite keptuvėje, kol apskrus. Virtus lazanijos makaronus sluoksniuokite su vištienos mišiniu, rikotos sūriu ir rūkytu goudos sūriu. Užpilkite papildomu BBQ padažu ir kepkite 190 °C temperatūroje 25–30 minučių, kol pasidarys burbuliukai ir taps auksinės rudos spalvos.
Keturių sūrių lazanijos receptas
Šiame skaniame lazanijos recepte yra keturių skirtingų sūrio rūšių – rikotos, mocarelos, parmezano ir provolono. Įdarui sumaišykite rikotos sūrį, tarkuotą parmezaną, druską ir pipirus. Virtų lazanijos makaronų sluoksniuokite su sūrio mišiniu, susmulkintu mocarelos sūriu ir pjaustytu provolono sūriu. Padažui sumaišykite konservuotus pomidorus, česnaką ir itališkus prieskonius trintuve ir plakite iki vientisos masės. Padažą užtepkite ant lazanijos ir papildomai pabarstykite tarkuotu parmezano sūriu. Kepkite 190 ° C temperatūroje 30–35 minutes, kol pasidarys burbuliukai ir auksinės rudos spalvos.
Lazanija yra skanus ir universalus patiekalas, kurį galima pritaikyti pagal savo skonį. Nesvarbu, ar jums labiau patinka klasikinė mėsos lazanija, ar unikalūs variantai, pavyzdžiui, ant grotelių kepta vištiena ar riešutinis moliūgas, kiekvienam yra lazanijos receptas. Taigi, kai kitą kartą nusiteiksite jaukiai ir sočiai pavalgyti, apsvarstykite galimybę išbandyti vieną iš šių skanių lazanijos receptų.
Paskelbta | 2023 Balandžio 22d. | 20:39
Jūs dar nesate registruotas vartotojas?
Užsiregistruoti galite paspaudę čia
Komentarai
Prašome savo nuomonę reikšti civilizuotai, gerbiant skelbimo autorių (-ę), svetainės lankytojus, bei jų pasisakymus. Nekultūringi, nesusiję su skelbimu, šmeižiantys, bei svetainės administracijos ar skelbimo autoriaus manymu netinkami komentarai yra šalinami be įspėjimo.