Alumi žmonės visame pasaulyje mėgaujasi šimtmečius, o populiarėjant craft alaus, vis daugiau žmonių domisi alų virti namuose. Naminio alaus gaminimas iš pradžių gali atrodyti bauginantis, tačiau naudojant tinkamą įrangą ir šiek tiek žinių, tai gali būti smagus ir naudingas pomėgis. Šiame straipsnyje apžvelgsime naminio alaus gaminimo žingsnius
1 veiksmas: surinkite įrangą ir ingredientus
Norėdami gaminti alų namuose, jums reikės tam tikros pagrindinės įrangos, pavyzdžiui, didelio puodo, fermentacijos indo, termometro, hidrometro ir butelių. Jums taip pat reikės ingredientų, įskaitant salyklo ekstraktą, apynius, mieles ir vandenį. Visus šiuos elementus galite nusipirkti vietinėje namų ruošimo reikmenų parduotuvėje arba internete.
2 veiksmas: dezinfekuokite savo įrangą
Prieš pradėdami gaminti alų, būtina dezinfekuoti visą įrangą, kad išvengtumėte užteršimo, galinčio sugadinti alų. Galite naudoti dezinfekavimo tirpalą arba vadovautis gamintojo instrukcijomis savo įrangai.
3 veiksmas: užvirinkite misą
Pirmasis žingsnis verdant alų yra sukurti misą, ty skystį, kuris po fermentacijos taps alumi. Tai padarysite dideliame puode maždaug valandą virindami salyklo ekstraktą, apynius ir vandenį, retkarčiais pamaišydami. Šis procesas išgauna cukrų ir kvapiąsias medžiagas iš salyklo ir apynių ir sterilizuoja misą.
4 veiksmas: atvėsinkite misą ir įpilkite mielių
Kai misa užvirsta, prieš dedant mieles, ją reikia atvėsinti iki maždaug 70 laipsnių pagal Farenheitą. Kai misa pasieks reikiamą temperatūrą, galite ją perkelti į dezinfekuotą fermentacijos indą ir įdėti mieles. Būtinai laikykitės ant mielių pakelio pateiktų nurodymų, kiek reikia pridėti.
5 veiksmas: fermentuokite alų
Fermentacijos procese vyksta magija, o mielės sunaudoja misoje esantį cukrų, gamindamos alkoholį ir anglies dioksidą. Alų turėtumėte fermentuoti maždaug dvi savaites, laikykite jį vėsioje, tamsioje vietoje ir stebėkite temperatūrą, kad įsitikintumėte, jog jis neviršija mielių gamintojo rekomenduojamo diapazono.
6 veiksmas: išpilstykite alų
Pasibaigus fermentacijai, alų turėsite supilti į butelius. Galite naudoti išpilstymo kibirą arba sifoną, kad perkeltumėte alų ir įpiltumėte cukraus, kad jis karbonizuotų. Kai alus išpilstomas į butelius, leiskite jam stovėti kambario temperatūroje maždaug dvi savaites, kad susidarytų angliarūgštė.
7 veiksmas: mėgaukitės savo naminiu alumi
Sveikiname, pasidarėte savo alų! Dabar laikas mėgautis savo darbo vaisiais. Prieš gerdami alų atvėsinkite šaldytuve ir nepamirškite pasidalinti su draugais ir šeima.
Naminio alaus gaminimas yra įdomus ir naudingas pomėgis, kuriuo gali mėgautis kiekvienas. Šiek tiek pasipraktikuodami galite sukurti savo unikalius alaus gaminius ir nustebinti draugus savo alaus ruošimo įgūdžiais. Taigi pirmyn ir išbandykite, o kas žino, galbūt tiesiog atrasite savo naują mėgstamą alų.
Paskelbta | 2023 Kovo 30d. | 22:20
Jūs dar nesate registruotas vartotojas?
Užsiregistruoti galite paspaudę čia
Komentarai
Prašome savo nuomonę reikšti civilizuotai, gerbiant skelbimo autorių (-ę), svetainės lankytojus, bei jų pasisakymus. Nekultūringi, nesusiję su skelbimu, šmeižiantys, bei svetainės administracijos ar skelbimo autoriaus manymu netinkami komentarai yra šalinami be įspėjimo.