Pagrindinis puslapis Naujienos ir straipsniai

Putpelių kiaušiniai kokia jų vartojimo nauda

Putpelių kiaušiniai yra maži, bet galingi maži kiaušiniai, kuriuos žmonės valgė šimtmečius. Šiuose kiaušiniuose gausu maistinių medžiagų ir jie suteikia daug naudos sveikatai, todėl jie puikiai papildo bet kokią dietą. Šiame straipsnyje išsiaiškinsime, kas yra putpelių kiaušiniai, kokia jų maistinė medžiaga ir kokia jų vartojimo nauda.

name
Parodytas: 188 k.Perskaitytas: 150 k.

Kas yra putpelių kiaušiniai?
Putpelių kiaušiniai yra maži kiaušiniai, kuriuos gamina putpelės, smulkūs medžiojamieji paukščiai, kurių tėvynė yra Europa, Afrika ir Azija. Šie kiaušiniai yra maždaug penktadalio įprasto vištienos kiaušinio dydžio ir turi dėmėtą rudą lukštą. Jie turi didelį trynio ir baltumo santykį, todėl yra tankesni ir turtingesnio skonio nei vištienos kiaušiniai.

Putpelių kiaušinių maistinė sudėtis
Putpelių kiaušiniai yra daug maistinių medžiagų turintis maistas, kuriame mažai kalorijų, bet daug baltymų, vitaminų ir mineralų. Viename putpelių kiaušinyje yra apie 14 kalorijų, 1 gramas baltymų ir mažiau nei 1 gramas angliavandenių ir riebalų. Putpelių kiaušiniai taip pat yra gausus pagrindinių vitaminų ir mineralų, tokių kaip vitaminas A, vitaminas B12, geležis ir selenas, šaltinis.

Putpelių kiaušinių nauda sveikatai

     Daug baltymų
     Putpelių kiaušiniai yra puikus baltymų šaltinis, todėl jie puikiai papildo bet kokią dietą, ypač tiems, kurie laikosi mažai angliavandenių ar daug baltymų turinčios dietos. Putpelių kiaušiniuose esantys baltymai padeda kurti ir atkurti kūno audinius ir raumenis.

     Turtingas vitaminų ir mineralų
     Putpelių kiaušiniai yra puikus būtinų vitaminų ir mineralų, svarbių bendrai sveikatai, šaltinis. Juose ypač daug vitamino A, kuris svarbus sveikam regėjimui, ir vitamino B12, kuris būtinas sveikai nervų sistemai.

     Padidina imunitetą
     Putpelių kiaušiniuose yra seleno, būtino mineralo, kuris yra susijęs su imuninės sistemos stiprinimu. Selenas padeda sumažinti uždegimą ir oksidacinį stresą organizme, o tai gali padėti kovoti su infekcijomis ir ligomis.

     Mažina cholesterolio kiekį
     Tyrimai parodė, kad putpelių kiaušinių vartojimas gali padėti sumažinti cholesterolio kiekį organizme. Taip yra todėl, kad putpelių kiaušiniuose yra lecitino – maistinės medžiagos, kuri padeda skaidyti ir pašalinti cholesterolį iš organizmo.

     Padeda virškinimui
     Putpelių kiaušiniuose gausu fosforo, kuris padeda virškinti. Fosforas yra būtinas sveikam virškinimui ir padeda skaidyti maistą skrandyje.

Skatina sveiką odą ir plaukus
     Putpelių kiaušiniuose yra biotino – maistinės medžiagos, būtinos sveikai odai ir plaukams. Biotinas padeda stiprinti plaukus ir nagus, taip pat gali pagerinti odos išvaizdą, skatindamas sveiką veido spalvą.

     Padeda numesti svorio
     Putpelių kiaušiniuose yra mažai kalorijų, bet daug baltymų, todėl jie yra puikus maistas žmonėms, kurie nori numesti svorio. Didelis baltymų kiekis putpelių kiaušiniuose padeda ilgiau jaustis sotiems, todėl sumažėja persivalgymo ir užkandžiavimo tarp valgymų tikimybė.

     Palaiko kaulų sveikatą
     Putpelių kiaušiniuose gausu kalcio – mineralo, būtino stipriems ir sveikiems kaulams. Putpelių kiaušinių vartojimas gali padėti išvengti kaulų retėjimo ir osteoporozės, ypač moterims po menopauzės.

     Pakelia energijos lygį
     Putpelių kiaušiniuose yra geležies – mineralo, būtino raudonųjų kraujo kūnelių gamybai. Geležis padeda transportuoti deguonį visame kūne, o tai gali pagerinti energijos lygį ir sumažinti nuovargį.

     Universalus gaminant maistą
     Putpelių kiaušinius galima gaminti įvairiai, juos galima paruošti įvairiais būdais, pavyzdžiui, virti, kepti ar marinuoti. Jie taip pat dažnai naudojami Azijos virtuvėje, pavyzdžiui, sušiuose, ir gali būti naudojami kaip garnyras ar užpilas prie salotų, sriubų ir kitų patiekalų.

Putpelių kiaušiniai yra mažas, bet galingas maistas, turintis daug naudos sveikatai. Jie yra turtingas baltymų, vitaminų ir mineralų šaltinis ir gali skatinti sveiką odą, padėti numesti svorio, palaikyti kaulų sveikatą ir padidinti energijos lygį. Be to, dėl jų universalumo gaminant jie puikiai papildo bet kokį patiekalą ar patiekalą.

Paskelbta | 2023 Balandžio 6d. | 22:11

Komentarai

Komentarų nėra
Rašyti komentarą
Prisijunkite

Jūs dar nesate registruotas vartotojas?
Užsiregistruoti galite paspaudę čia

Pamiršote slaptažodį?
arba