Pagrindinis puslapis Naujienos ir straipsniai

Varškės pyrago receptas

Varškės pyragas yra puikus ir gaivus desertas, kuriame dera kreminio sūrio sodrumas su subtiliu varškės aštrumu. Šiame pyrage puikiai dera kreminis ir lengvas, todėl jis bus malonus bet kokiai progai. Šiame straipsnyje pasidalinsime paprastu ir skaniu varškės pyrago receptu, kurį nesunkiai pasigaminsite namuose. Pasiruoškite pasimėgauti kreminio dangaus gabalėliu!

name
Parodytas: 401 k.Perskaitytas: 82 k.

Ingridientai:

Dėl plutos:

     1 ½ puodelio graham krekerių trupinių
     ⅓ puodelio lydyto sviesto
     2 šaukštai granuliuoto cukraus

Įdarui:

     2 puodeliai varškės (riebaus arba neriebaus)
     2 stiklinės grietinėlės sūrio, suminkštinto
     1 ½ stiklinės granuliuoto cukraus
     4 dideli kiaušiniai
     1 valgomasis šaukštas citrinos žievelės
     1 valgomasis šaukštas šviežių citrinų sulčių
     1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
     ¼ puodelio universalių miltų

Užpilui:

     1 stiklinė grietinės
     2 šaukštai granuliuoto cukraus
     ½ arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto

Instrukcijos:

     Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C ir sutepkite formą.

     Dubenyje sumaišykite Graham krekerių trupinius, lydytą sviestą ir granuliuotą cukrų plutei. Maišykite, kol trupiniai tolygiai pasidengs sviestu ir cukrumi. Įspauskite mišinį į paruoštos keptuvės dugną, kad susidarytų plutelė. Atidėti.

     Dideliame dubenyje įdarui sumaišykite varškę, grietinėlės sūrį ir granuliuotą cukrų. Naudokite elektrinį maišytuvą vidutiniu greičiu, kad sumaišykite ingredientus iki vientisos ir kreminės masės.

     Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išmaišykite. Įpilkite citrinos žievelės, citrinos sulčių, vanilės ekstrakto ir miltų. Toliau maišykite, kol visi ingredientai gerai susimaišys ir mišinys taps vientisas.

     Supilkite įdarą ant plutos spyruoklinėje formoje. Mentele išlyginkite viršų, kad sluoksnis būtų lygus.

     Įdėkite skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 55-60 minučių arba kol kraštai sustings, o centras šiek tiek pasisuks.

     Kol pyragas kepa, paruoškite užpilą. Mažame dubenyje sumaišykite grietinę, granuliuotą cukrų ir vanilės ekstraktą. Gerai ismaisyti.

     Pasibaigus pradiniam kepimo laikui, išimkite pyragą iš orkaitės ir atsargiai tolygiai paskirstykite grietinės užpilą ant paviršiaus.

     Grąžinkite pyragą į orkaitę ir kepkite dar 5-7 minutes, kad sustingtų.

     Baigus kepti, išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite jam visiškai atvėsti keptuvėje ant grotelių. Tai padės tortui sustingti ir pasiekti tobulą tekstūrą.

     Atvėsusį pyragą laikykite šaldytuve bent 4 valandas arba per naktį, kad atvėstų ir sutvirtėtų.

     Prieš patiekdami, atsargiai nuimkite spyruoklinės formos šonus. Varškės pyragą supjaustykite griežinėliais ir, jei norite, papuoškite šviežiomis uogomis, cukraus pudra arba plaktos grietinėlės gabalėliu.

Mėgaukitės kremine palaima:

Dabar, kai jūsų varškės pyragas yra paruoštas, laikas mėgautis kiekvienu skaniu kąsneliu. Aksominis įdaro glotnumas kartu su sviestine Graham krekerių plutelė sukuria tobulą skonių ir tekstūrų balansą. Patiekite šį puikų desertą kito susitikimo metu arba mėgaukitės juo kaip ypatingu skanėstu sau. Šis varškės pyragas tikrai paliks įspūdį ir paliks visus norinčius daugiau!

Pastaba: likučius laikykite šaldytuve hermetiškame inde iki 3-4 dienų.

Skonio variantai: Įtraukite į savo varškės pyragą, įtraukdami skirtingus skonius. Apsvarstykite galimybę pridėti arbatinį šaukštelį migdolų ekstrakto arba šlakelį romo, kad pajustumėte subtilų skonį. Taip pat galite eksperimentuoti su įvairiomis citrusinių vaisių žievelėmis, pavyzdžiui, apelsinų ar žaliųjų citrinų žievelėmis, kad suteiktumėte gaivų atspalvį.

     Vaisių suktukai: jei norite vaisiško posūkio, prieš kepdami į įdarą įmaišykite vaisių tyrę arba konservus. Mėlynės, avietės ar braškės yra populiarus pasirinkimas. Supilkite šaukštus tyrės ant įdaro ir švelniai pasukite jį peiliu, kad gautumėte marmurinį efektą.

     Riešutinė pluta: pagerinkite savo plutos tekstūrą pridėdami susmulkintų riešutų, pavyzdžiui, migdolų ar graikinių riešutų. Sumaišykite juos su Graham krekerių trupiniais ir lydytu sviestu, kad gautumėte traškumo ir riešutų skonį.

     Šokolado atlaidai: jei esate šokolado mėgėjas, apsvarstykite galimybę į savo varškės pyragą įtraukti šokolado. Norėdami gauti marmurinį efektą, į įdarą galite įberti kakavos miltelių arba ištirpinti šokolado drožles ir įmaišyti į tešlą.

     Gausybė užpilų: būkite kūrybingi su tortų įdarais. Šviežios uogos, supjaustyti vaisiai arba šlakelis šokolado ar karamelės padažo gali suteikti elegancijos ir papildomo skonio. Susmulkinti riešutai, susmulkinti kokosai arba apibarstyti kakavos milteliais taip pat gali būti puikus pasirinkimas.

     Padarykite jį be plutos: jei norite lengvesnės versijos, visiškai praleiskite plutą. Supilkite įdarą tiesiai į riebalais išteptą spyruoklinę formą ir tęskite receptą. Šis be plutos variantas vis dar kreminis ir skanus.

     Patiekite atšaldytą: norėdami gauti geriausią tekstūrą ir skonį, rekomenduojamą laiką laikykite varškės pyragą šaldytuve, kad sustingtų ir atvėstų. Tai padidins jo kremiškumą ir išlaikys formą pjaustant.

     Derinkite su gėrimu: mėgaukitės varškės pyragu su papildomu gėrimu. Puodelis šviežiai užplikytos kavos, gaivinanti stiklinė ledinės arbatos arba stiklinė atšaldyto pieno gali būti puikus šio puikaus deserto priedas.

Atminkite, kad sėkmingo varškės pyrago raktas yra neskubėti ir atidžiai sekti instrukcijas. Mėgaukitės šio kreminio šedevro kūrimo procesu ir nedvejodami eksperimentuokite su skoniais ir variacijomis, kad sukurtumėte jį savo.

Paskelbta | 2023 Balandžio 29d. | 00:19

Komentarai

Komentarų nėra
Rašyti komentarą
Prisijunkite

Jūs dar nesate registruotas vartotojas?
Užsiregistruoti galite paspaudę čia

Pamiršote slaptažodį?
arba